Tasapainon löytäminen itsenäisyyden ja tuen välillä työyhteisöissä

Yritykset korostavat yhä enemmän työntekijöiden itsenäisyyden, itseohjautuvuuden ja aloitteellisuuden merkitystä. Tällä pyritään edistämään hyvää päätöksentekoa ja henkistä sopeutumiskykyä. Samalla kun rohkaistaan itsenäisyyttä, on tärkeää tarjota tukea silloin kun sitä tarvitaan. Miten tasapainotamme itsenäisyyden ja tuen?

Itsenäisyyden edistäminen tuo mukanaan selkeitä etuja. Itsenäiset työntekijät ovat usein luovempia, kekseliäämpiä ja tehokkaampia. He ottavat vastuun työstään, pyrkivät tekemään päätöksiä ja tarvitsevat vähemmän tukea ja ohjausta. Lisääntyneestä itsenäisyydestä seuraa tyytyväisyys työhön, koska työntekijät tuntevat että heihin luotetaan ja arvostetaan.

Tuen tarve

Itsenäisyys tarvitsee kuitenkin tuen rinnalleen. Ilman riittävää tukea työntekijät voivat vieraantua ja pahimassa tapauksessa palaa loppuun. He tarvitsevat oikeat työkalut, ohjausta ja palautetta onnistuakseen. Jos tukea on tarjolla, työntekijät tuntevat itsensä arvostetuiksi ja huomioiduksi. Tämä puolestaan luo edellytykset työssä kehittymiselle ja henkiselle kasvulle.

Coach4Works auttaa tasapainon saavuttamisessa

Coach4Works perustuu etäohjausalustaan, jossa tarjottavat palvelut ovat saatavissa ajasta ja paikasta riippumatta. Tarjolla on laaja valikoima oppimis- ja työhyvinvointipalveluita. Palvelut ovat räätälöitävissä kunkin työntekijän tarpeiden mukaan. Palveluja voidaan aktivoida sitä mukaa kun tarvetta ilmenee. Tällä varmistetaan se, että kysyntä ja tarjonta kohtaavat silloin kun työntekijä tarvitsee palvelua.

Yhteenveto

Työntekijöiden itsenäisyyden ja tuen tasapainottaminen on ensiarvoisen tärkeää kun halutaan itseohjautuvia työntekijöitä. Coach4Worksin avulla tätä tasapainoa edesautetaan henkilökohtaisen oppimisen ja koulutuksen kautta. Tämä edistää sekä yksilön että organisaation kehittymistä.